16 Aralık 2013 Pazartesi

zenginin sağlıkla imtihanı ve kapitalizm

kapitalizm insanlara ürettikleri yeni teknolojileri bahaneler sunarak satarlar. Yeni bir teknoloji üretildiğinde en çok okunan dergilere gazetelere televizyonlara göz kamaştırıcı sanki yer çekimini bulmuş edasında ilanlar tanıtımlar verilir. Bu teknoloji bir oyun konsolu telefon bilgisayar tarzı şeylerdir ve çok önemli bir ihtiyaçmış gibi gösterilerek insanların parası ceplerinden alınır.

Bunu alan insanların büyük çoğunluğu hatta tamamı kalburüstü insanlardır. Lüks severler. Çevresinde de yine lüks düşkünü insanlar barındırırlar..

Peki ya bu teknoloji sağlık sektöründe gelişme gösterdiyse ve yeni hastalıklar, yeni tanımlar, yeni alerjiler, kanser türleri vb.. bulunduysa kapitalizm ne yapıyor?

Tabi ki hemen tüm ülkelerin sağlık bakanları toplanıyor. 1 ay süren konferanslar toplantılar sonucu ekipler oluşturuluyor ve bu yeni buluş insanların sağlıklarını korumak amacıyla tüm dünya ülkelerine tedavileriyle birlikte sunuluyor.
Şaka tabi ki böyle bir şey yok...

Yine sosyal medya aracılığıyla, sağlık programları, sistemi yönetenlerin parayla tuttukları doktorlar ve meşhur ağızların yardımıyla yeni bir hastalık ismi atılıyor ortaya ve tabi ki pahalı tedavisi.

O yeni çıkan teknolojiye paralarını akıtan kalburüstü kesim, özel hastanelerde bu yeni hastalığa maruz kalıyorlar ve pahalı tedavisine.. Peki gerçekten bu hastalık var mı ve tedavisi de gerçekten yeni bulunmuş bir tedavimi?


Bu günlerde 400 yıllık tarihi olan ishalin amip olarak adlandırılıp yeni tedavi yöntemleri ve ilaç sektöründe milyonlarca dolar lira kar eden ilaçlar çıkarılması sizce büyük bi buluş mu ?

Hayır bir de en çok derdini anlatamayacak kadar küçük çocuklarda bu hastalıkların türemesi de işin ilginç yanı..
Git bakalım bir köy sağlık ocağına ''çocuğun amip olmuş'' de seni ne yapıyorlar gör! 2 yoğun türk kahvesine bakar..  Antibiyotikler, alerji testleri derken hastaneden 250 liradan aşağı çıkamayan zengin, köyde ki tedaviyi ve sonucunu görse ağzı açık kalır.


Sizi hasta eden doktorlardan, içinizde şüphe uyandırıp hastahanelere sürükleyen yayınlardan ve kapitalizmden uzak durun.
Yoksa kısa sürede ölürsünüz.

Hiç yorum yok: