19 Haziran 2012 Salı

sevgi






Dünya tarihinde gelmiş geçmiş tüm ideolojilerin, örgütlerin, dünyayı ve insanlığı kana bulayan tüm stratejilerin, devlet modellerinin, insanı ve insanı kukla gibi kullanan yapılanmaların, sevgi yerine hırs eken tüm düzenin , canilikle , ateşle, kurşunla hayal dünyasında osuruk ideolojilerini canlandıranların hepsinin ama hepsinin canı cehenneme.

Bir platon veya gandhi olamadan siyaset yapamazsınız, insanları anlayamazsınız. Hitler olabilirsiniz, lenin olabilirsiniz, engels olabilirsiniz, musollini olabilirsiniz. Ama insan olamazsınız, çünkü insanlığın olduğu yerde sağ-sol yoktur. İnsanlığın olduğu yerde kavga yoktur, sevgi vardır. Dudaklar, gözler, kalpler birbirini anlamadıktan sonra dünyayı ateşe tutsanız, yaksanız, binlerce insanı katletseniz, bunlarla birlikte siz de çürüyüp gideceksiniz. Önemli olan sevgiyle çürümektir. Toprağa bedenini gübre olarak sermektir.

Savaştan, çığırtkanlıktan, kinden , nefretten, düşmanlıktan bahsettiğiniz sürece hepiniz tarihe birer düşman olarak gireceksiniz, ideolojisi ne olursa olsun, ne olursa olsun insanların birbirlerini katletmesi bu tabiata, bu doğaya, bu dünyaya, bu güzelliklere ihanet. Sağduyusunu, metanetini, insan sevgisini kullanamayanların göreceği acılar hiçbir yerde olmayacak. Gerçekten bir amacımız yok bu dünyada. Sadece burda biraz zaman geçirip geri gideceğiz. Böyle mi gideceğiz?

Öldürecek ve uğruna ölünecek bir şey yok, düşüncelerinizden başka bir bok yok.
Uğruna tapacağınız, öleceğiniz tek şey sevgidir, bunun için ölemiyorsan adam değilsin.

Hiç yorum yok: