2 Mayıs 2014 Cuma

Ruh meselesi

Biyolojik olarak neredeyse birbirinin aynısı olan canlıların, birbirlerinden bu kadar net farklılıklarının olması ne kadar normal?

Bazısı ilk bakışta ne kadar normal gözükse de, biraz yakınlaştığımızda, ruhunun ne kadar farklı olduğunu görürüz diğer insanlardan. Bizi ayıran, ne cins, ne boy, ne güzellik ne de giysilerimiz olmalı. Ruhumuzun iyiliği ya da kötülüğü. Sadece bu, iyi ya da kötü.

Ve bir de bu var..

Eğer birilerine yalan söylüyor, aldatıyor, kandırıyor, olan bir şeyi olmamış gibi anlatıp, olmamış bir şeyi olmuş gibi anlatıyor, zamanı, emeği ve hayatı çalıyorsan, iyi şeyler söyleyip aksini yapıyorsan ve tüm bunları yaparken de haklıymış gibi davranıyorsan, insanlardan beslenmek en sevdiğin alışkanlığınsa ve hiç yüzün kızarmıyorsa, aldattığın insanın yüzüne her gün aynı gözlerle bakabiliyorsan , üretmekten çok tüketiyorsan, en büyük yeteneğin, hissetmediğin duyguların taklidini yapabilmekse ve insanları bu şekilde idare ettiğini düşünüyorsan, bir de bundan zevk alıyorsan ve her akşam saat gece yarısı olunca uyuyabiliyorsan sen kötü felan değilsin, senin ruhun orospu! 

Not: Orospuluk kadına özgü bir meslek değildir. Ruh orospuluğu cinsiyet ayırt etmez!

Hiç yorum yok: